Haaruitval: oorzaken en oplossingen

Heeft u last van haaruitval en verlangt u terug naar de dagen waar dit niet zo was? Wordt u haardos met de dag dunner maar ziet u liever het omgekeerd? Misschien dat Hairmasters u kan helpen! Er zijn diverse redenen waarom mensen haar verliezen. Voor sommige oorzaken van kaal worden of inhammen zijn er oplossingen zoals meer water drinken, gezonder eten of juist minder werkdruk op uzelf leggen. Indien haarverlies ontstaat door ziektes, medicijnen of chemotherapie kunnen andere oplossingen een uitkomst bieden. Denkt u hierbij aan een pruik, toupet of haarstukje. Hairmasters heeft meer dan 50 jaar ervaring en heeft talloze haarspecialisten in dienst. Wij beantwoorden graag al uw vragen en komen graag met u tot een gepaste oplossing voor uw haaruitval. 

Oorzaken van haaruitval

Ieder mens verliest gemiddeld honderd haren per dag. Hier merkt u niets van. Wanneer uw haar namelijk groeit, komen er dagelijks nieuwe haren bij waardoor het verschil niet zichtbaar is. Indien u echter merkt dat uw haardos dunner wordt, u kalen plekken krijgt, of wanneer u haren verliest in een bepaald patroon, kan er sprake zijn van haaruitval. 

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer u haren verliest naarmate u ouder wordt is er vaak sprake van “alopecia adrogenetica”. Alopecia adrogenetica beweegt zich voort in een bepaald patroon—u verliest u haren geleidelijk naarmate de jaren verstrijken. Wanneer er sprake is van plotseling haarverlies in de vorm van één of meer kale plekken, is er sprake van “alopecia areata”. U kunt deze plekken herkennen aan haar vorm: rond of ovaal. Bij diffuse haaruitval verliest u meer dan honderd haren per dag, waardoor uw haardos dunner wordt. Diffuse haaruitval kan ontstaan door een ijzertekort, koorts, stress, te laag gewicht, bevalling, medicijnen, een operatie of ziekte. 

Een laatste, en tevens veel vergeten, reden voor haaruitval is het kapsel en/of hoofdbedekking. Wanneer u regelmatig (te) strakke hoofddeksels zoals petten, hoeden of veiligheidshelmen draagt, staat er te veel kracht op de haren. Hetzelfde geldt voor een (te) strakke knot, paardenstaat of haar-extensies. Teveel kracht op de haren zorgt ervoor dat de haren afbreken en dat u last krijgt van haaruitval. 

Tips voor haaruitval

Indien er geen sprake is van een ziekte, therapie of andere medische oorzaken, zijn er diverse tips die u kunnen helpen bij het voorkomen van haaruitval. Hieronder worden diverse tips besproken:

  • Vermijd stressvolle situaties – In veel gevallen van haaruitval is de oorzaak stress. Indien u veel te maken heeft met stressvolle situaties, zowel op het werk als thuis, kan dit lijden tot haaruitval. Uw lichaam maakt stresshormonen aan die een negatieve uitwerking (kan) hebben op uw haarzakjes. Wanneer de haarzakjes gaan ontsteken zullen uw haren uitvallen. 
  • Vermijd föhns, krul- en stijltangen – Tijdens het stylen van uw haar met een föhn, krul- of stijltang, maakt u gebruik van apparaten die zeer veel warmte afgeven. De hitte tast uw haren aan waardoor deze ‘breken’ en niet meer groeien. Indien u deze apparaten wel wilt gebruiken, raden wij aan om beschermende lotions en/of haarcrèmes te gebruiken die de schade kunnen beperken.
  • Eet ijzerrijke voeding – Eén veel voorkomende oorzaak voor haaruitval is een ijzertekort. Indien uw lichaam te weinig voedingsstoffen en mineralen, zoals ijzer, binnenkrijgt kan uw haar uitvallen. Zorg hierom voor een ijzerrijkdieet. Eet voldoende vlees, vis, noten en volkorenproducten om uw ijzergehalte op peil te houden. 

Oplossingen voor haaruitval

Soms is één van de bovenstaande oplossingen niet voldoende om uw haaruitval te verhelpen. Dit geldt onder andere wanneer er sprake is van een genetische factor, u (chemo)therapie ondergaat of wanneer u te maken heeft met een ziekte. Bij Hairmasters kunnen wij het verlies van uw haar en het mogelijke verdriet niet wegnemen. Wel kunnen wij ervoor zorgen dat u een haarwerk krijgt waar u zich fijn bij voelt. Kapsels die passen bij uw eigen ik, uw persoonlijkheid. De haarwerkspecialisten van Hairmasters helpen u graag bij het kiezen van het juiste haarwerk. Het wordt uw haar, uw keuze.

Bij Hairmasters bieden wij haarwerken aan voor mannen, vrouwen en kinderen. Onze haarwerken variëren van pruiken naar toupets en haarstukjes. Bij Hairmasters vinden wij het belangrijk dat u ons haarwerk ziet als een toevoeging en niet als een belemmering. Wij besteden daarom veel aandacht aan het vinden van het juiste model en pasvorm. Samen met u bekijken we welk haarwerk het beste bij u past!

In het ruime assortiment van Hairmasters vindt u talloze pruiken, toupets en haarstukjes. Ieder met een eigen uitstraling. Wij bieden haarwerkjes aan in vrijwel iedere kleur, ieder model en met ieder haartype. U kunt zelfs kiezen of u een haarwerk wilt van 100% menselijk haar of van synthetisch haar. Daarnaast is het zelfs mogelijk om uw haarwerk samen met één van onze haarspecialisten samen te stellen. U creëert dan een haarwerk op maat wat volledig bij u past. Uiteraard kunt u kiezen tussen onze confectie (kant-en-klare) modellen. Deze laatsten beschikken over een snelle levering. 

Ongeacht voor welk haarwerk u kiest, u bent bij Hairmasters altijd gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit.

Neem vrijblijvend contact op met Hairmasters

Wilt u weten wat Hairmasters voor u kan betekenen op het gebied van haaruitval? Wilt u samen met één van onze specialisten kijken naar de mogelijke oplossingen? Neem dan contact met ons op en plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Samen bekijken we de opties en komen we tot de juiste oplossing. 

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 054 – 67 29 226 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Uiteraard kun u ook één van onze locaties bezoeken. Hairmasters heeft meerdere vestigingen verspreid door heel Nederland. Met behulp van ons handige overzicht kunt u eenvoudig zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt zit. Wij zien u graag tegemoet en beantwoorden met plezier al uw vragen over haaruitval. 

Wij werken o.a. samen met: