Alopecia

Er zijn verschillende soorten alopecia. De meest bekende is alopecia androgenetica en komt voor bij mannen en vrouwen. Bij deze vorm verliest u geleidelijk hoofdhaar. Het haar groeit niet meer aan. U krijgt kale plekken op de kruin, de inhammen worden groter.

Waarom iemand alopecia krijgt, kan verschillende oorzaken hebben. Bespreek altijd eerst met uw eigen huisarts uw zorgen over haarverlies.

Hairmasters biedt oplossingen

Het verlies van haar kan een grote impact op uw leven hebben. Gelukkig zijn er oplossingen in de vorm van een pruik, haarstukje of toupet. Onze haarwerkspecialisten adviseren u over de mogelijkheden en wat het beste bij u past. Belangrijk is dat u zich prettig voelt met uw nieuwe haar.

Meer over…

Alopecia androgenetica

Haarverlies door alopecia androgenetica komt het meest voor bij mannen. Maar ook vrouwen kunnen hiermee hier last van krijgen. Ongeveer 70% van de mannen krijgt met deze vorm van kaalheid te maken. Een proces dat langzaam gaat. Hoe ouder u wordt, hoe dunner het haar wordt en u kaal kunt worden.

Alopecia areata

Alopecia areata is een haarziekte. Het haar valt plotseling uit, waardoor kale plekken ontstaan in het haar. Ongeveer 2% van de mensen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen. Op verschillende leeftijden, mannen of vrouwen. De ziekte kan eenmalig optreden en dan weer verdwijnen. Sommigen krijgen de ziekte weer terug.

Kijk voor meer informatie op https://www.thuisarts.nl/haaruitval. En op https://www.alopecia-vereniging.nl/vormen-van-alopecia-en-behandeling

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: