Trichotillomanie

Trichotillomanie is een aandoening waarbij de haren door de persoon zelf worden uitgetrokken. Dit zullen in de meeste gevallen de haren op de hoofdhuid zijn. In enkele gevallen kunnen ook de haren van de wimpers en wenkbrauwen worden uitgetrokken. Het uittrekken van de haren gebeurd in veel gevallen onbewust maar het kan ook zo zijn dat het een vorm van dwangmatig gedrag is. Trichotillomanie in zijn ergste vorm komt vaak voor bij meisjes en vrouwen tussen de 12 en 40 jaar. De ziekte wordt ook wel gezien als een vorm van zelfbeschadiging.

Neem contact op!

Ontstaan van trichotillomanie

Wanneer deze ziekte ontstaat bij jonge kinderen, dan trekken deze de haren onbewust uit. Het wordt dan eigenlijk een soort van gewoonte om het te doen, vergelijkbaar met duimzuigen. Bij oudere kinderen en volwassenen is trichotillomanie wat meer dwangmatig. In veel gevallen gaat het dan om een uiting van psychiatrische problemen. Wanneer de aandoening lang aanhoudt, kunnen er kale plekken op het hoofd ontstaan. In de meeste gevallen ontstaan deze op het voorhoofd of bij de slapen van het hoofd. Wat typerend is voor deze aandoening is dat de kale plekken nooit helemaal kaal zijn. Er zullen op de plekken nog haren groeien die wisselend zijn van lengte. De kale plek zal bovendien nooit helemaal mooi rond zijn. Trichotillomanie bij kinderen gaat vaak vanzelf weer over en bij oudere kinderen of volwassenen is psychiatrische begeleiding nodig. Dit om het dwangmatig uittrekken van het haar te stoppen.

Camoufleren van trichotillomanie

Het is mogelijk om een sjaal, muts of pet te dragen om de kale plekken te verbergen. Een veel mooiere manier is het gebruik van een pruik, toupet of haarstuk. Onze experts kunnen u daar goed bij helpen en in adviseren. Wij hebben verschillende soorten oplossingen, denk daarbij aan pruiken uit echt haar of synthetisch haar maar ook speciaal op maat gemaakte pruiken. Om met u te kijken naar de verschillende soorten haarwerken is het mogelijk om vrijblijvend een consult aan te vragen. Wij kunnen tijdens dit consult eventuele vragen die u heeft beantwoorden en u voorzien van een passend advies.

Neem contact op

Heeft u last van trichotillomanie en wilt u graag een afspraken maken om te zien welke mogelijkheden er zijn om dit te camoufleren? Kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een advies op maat en laat uw situatie verder beoordelen! U kunt ook contact met ons opnemen door te bellen naar 0546 – 65 69 28 of een e-mail te sturen naar info@hairmasters.nl.  De vestigingen van Hairmasters zijn verspreid door heel Nederland. Via ons handige overzicht vindt u eenvoudig een vestiging bij u in de buurt! Hairmasters is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 14.00 uur. Tot snel!

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: