info@hairmasters.nl Bellen Whatsapp

Haaruitval bij vrouwen

Ondanks dat haaruitval bij vrouwen minder vaak voorkomt dan bij mannen, hebben 3 op de 10 vrouwen last van haarverlies. Haaruitval bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben. Sommige oorzaken, zoals stress of een ijzertekort, kunnen haarverlies in kleine mate als gevolg hebben. Indien u medicijnen gebruikt, ziek bent of chemotherapie ondergaat, kan extreme haaruitval ontstaan. Ongeacht of u te maken heeft met extreme haaruitval of haaruitval in mindere mate, het is nooit leuk om uw haar te verliezen. Bij Hairmasters kunnen wij helaas het verlies van uw haar en het mogelijke verdriet niet wegnemen. Wel doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u een haarstuk krijgt waar u zich fijn bij voelt. Hairmasters beschikt over meer dan 55 jaar ervaring en kan u als geen ander ondersteunen bij het vinden van het perfecte haarwerk. Wilt u meer weten over de diensten van Hairmasters? Neem contact met ons op door te bellen naar 054 – 67 29 226.

Neem contact op!

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Er zijn verschillende vormen van haaruitval bij vrouwen en mannen. Eén van de meest voorkomende vorm, zowel bij mannen als vrouwen, is “alopecia adrogenetica”. Bij deze vorm van haarverlies zal uw haardos in de loop der jaren in volume afnemen. Ofwel, door ouderdom kan u uw haar verliezen. “Alopecia adrogenetica” is vaak genetisch bepaald. Indien uw vader, broer of moeder last heeft van haarverlies, bestaat de kans dat ook u te maken krijgt met haaruitval. Heeft uw vader of broer last van haaruitval? Dan bestaat er een kans van circa 50% dat u ook te maken krijgt met dunner wordend haar. Wanneer uw moeder of zus last heeft van haarverlies, bestaat er een kans van circa 20%. 

Een andere vorm van haaruitval bij vrouwen is “alopecia areata”. Bij deze vorm van haaruitval is er sprake van plotseling haarverlies in de vorm van één of meer kale plekken. U kunt deze plekken herkennen aan haar ronde of ovale vorm. “Alopecia areata” is haaruitval ontstaan door een ontsteking van de haarwortels. Deze ontsteking belemmert de groei van uw haar. Deze vorm van haarverlies hoeft niet permanent te zijn. Indien de ontsteking verdwijnt, zullen de haarwortels opnieuw naar behoren functioneren en zal uw haar in volume toenemen! Wilt u weten of u te maken heeft met “alopecia areata”? Plan direct een vrijblijvend consult in bij Hairmasters of bezoek uw huisarts. 

Haarverlies bij vrouwen hoeft zich niet per direct te uiten in kaalheid of kale plekken. Het kan namelijk ook voorkomen dat uw haar dunner wordt. Bij dunner wordend haar spreken we van diffuse haaruitval. Bij deze vorm van haaruitval verliest u meer haar op een dag dan dat erbij groeien. Diffuse haaruitval kan onder andere ontstaan door stress, koorts, te laag gewicht of een ijzertekort. Met een aanpassing in uw levensstijl kan diffuse haaruitval bestreden worden. Zorg bijvoorbeeld voor een gezond voedingspatroon (met veel ijzer) en vermijd stressvolle situaties.

Een laatste reden voor haarverlies bij vrouwen is het kapsel en/of hoofdbedekking. Wanneer u regelmatig uw haren in een (te) strakke (paarden)staart of knot draagt, bestaat de kans op haaruitval. Deze kapsels oefenen te veel kracht uit op uw haren waardoor ze afbreken. Deze vorm van haaruitval kan ook ontstaan door haar-extensies en te strakke hoofddeksels zoals hoeden, petten of veiligheidshelmen. 

Haarverlies bij vrouwen tegengaan

Een gouden tip voor vrouwen om haarverlies tegen te gaan, is het vermijden van föhns, krul- en stijltangen. Deze stylingsapparaten worden veelvuldig gebruikt door vrijwel iedere vrouw. Deze apparaten zorgen wellicht voor de perfecte styling, maar ze zorgen er ook voor dat uw haar afbreekt. Door de warmte die deze apparaten afgeven, zullen uw haren breken en niet meer groeien en kan er sprake zijn van dunner wordend haar en/of kaalheid. Wanneer u deze apparaten graag wilt gebruiken, raden wij u aan om beschermende haarcrèmes en/of lotions te gebruiken. Deze producten zullen uw haar tot op een zekere hoogte beschermen waardoor de schade beperkt blijft. 

Permanente oplossingen voor haaruitval bij dames

Soms is de oplossing voor haarverlies bij vrouwen niet zo gemakkelijk als hierboven beschreven wordt. Indien de oorzaak van uw haarverlies ligt bij genetische factoren, een ziekte of medicijnen, groeit uw haar wellicht niet meer terug. Ondanks dat wij bij Hairmasters u uw eigen haar niet terug kunnen geven, kunnen wij u wel een oplossing bieden die hierbij in de buurt komt. Met een pruik, haarstuk of haarwerk van Hairmasters zal niemand in uw omgeving zien dat u een haarstuk draagt. Bij Hairmasters creëren wij kapsels die passen bij uw eigen ik, uw persoonlijkheid. Al onze medewerkers helpen u graag verder bij het kiezen van het perfecte haarstuk. Het wordt uw haar, uw keuze.

Bij Hairmasters vindt u een zeer ruim assortiment pruiken, haarstukken, toupets en haarwerken. Allen met unieke kenmerken en een unieke stijl. Er is een overvloed aan kleuren, stijlen, modellen en haartypen. Zelfs wanneer u niet precies vindt wat u zoekt, helpen wij u graag verder! Bij Hairmasters is het namelijk ook mogelijk om een haarwerk op maat te maken. Samen met onze haarspecialisten gaat u in gesprek en wordt er samen met u een haarstuk ontwikkeld. De haarstukken op maat worden volledig afgestemd op uw wensen en behoeften. Bovendien is het haarwerk op maat gemaakt op de pasvorm van uw hoofd waardoor het draagcomfort zeer groot is! 

Neem vrijblijvend contact op met Hairmasters

Heeft u last van haaruitval en wilt u meer weten over de oplossingen? Neem dan contact op met één van onze haarspecialisten en bespreek de mogelijkheden! U kunt ons bereiken door te bellen naar 054 – 67 29 226 of door ons online contactformulier in te vullen. 

Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons langs te komen. Hairmasters beschikt over meerdere vestigingen in heel Nederland. Bekijk welke locatie het dichts bij u in de buurt is via ons handige overzicht. Onze haarspecialisten zien u graag tegemoet!

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: