info@hairmasters.nl Bellen Whatsapp

Pruik synthetisch haar

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om haarwerk. Zo kan dit gemaakt worden van echt haar maar ook van synthetisch haar.  Voor iedereen zijn de wensen anders als het gaat om een haarwerk. Vaak is het een kwestie van modellen bekijken, passen en overleggen met onze specialisten om erachter te komen wat goed voor u past, echt of synthetisch haar.

Vandaag de dag is een synthetisch haarwerk bijna niet meer van echt te onderscheiden. Omdat de ontwikkelingen en technieken bij synthetisch haar de laatste jaren zo goed zijn verbeterd, kunnen we synthetisch haar van de hoogste kwaliteit aanbieden. De uitstraling van het haar is bijna hetzelfde dan dat van echt haar. Ook de eigenschappen van het haar zijn sterk verbeterd en dit maakt het bijna hetzelfde als menselijk haar. Je kunt haarwerken van cyber-vezels hetzelfde behandelen als dat van echt haar. Een haarwerk van synthetische vezels is zelf te wassen, te drogen met een föhn en in model te brengen met een stijl- of krultang. Het is echter niet zo dat alle synthetische vezels hetzelfde te behandelen zijn. Zo zijn er Kanekalon-vezels, deze kunt u niet drogen of in model brengen met een föhn, stijl- of krultang. Een ander onderscheid van synthetisch haar is dat het niet geverfd of bijgekleurd kan worden. Wat hierin dan wel weer een voordeel is, synthetisch haar zal doorgaans niet snel verkleuren, het is onderhoudsvriendelijke en het materiaal is minder kostbaar dan de tegenhangers van menselijk haar.

Om de voor- en nadelen van synthetisch haar op te sommen, dan kunnen we het volgende zeggen. Bijna niet van echt haar te onderscheiden, goedkoper, het hoeft minder vaak gewassen te worden, gemakkelijk in onderhoud en kan niet goed tegen hitte.

Wat past het beste?

We schreven er al eerder over maar het is echt voor iedereen verschillend, welk type haar het beste past. Het is altijd verstandig om een compleet beeld te hebben van de dagelijkse activiteiten om een weloverwogen keuze te maken. Wat voor werk doet u precies? Wilt u graag met het haar kunnen sporten of zwemmen? Hoe actief bent u zoal tijdens normale dag? Heeft u het haar voor een korte of lange periode nodig? Speelt er een haarziekte of is er sprake van chronische haaruitval? Zijn er mogelijk psychosociale aspecte die een rol spelen? En uiteraard speelt het budget een rol voor de keuze van echt of synthetisch haar. Onze specialisten staan voor u klaar om u hierbij te helpen.

Neem contact op!

Synthetisch haar verzorgen

We schreven er al even over, synthetisch haar is heel onderhoudsvriendelijk. Toch zal het haar wel slijten en kunt u de levensduur verlengen door het haar goed te verzorgen. Na enige tijd zal het haar vervilten en stugger worden, vooral waar het haar in contact met kleding komt. De haren laten stomen kan dit tijdelijk verhelpen. 

Verder kan synthetisch haar gekamd worden. Dit moet voorzichtig gebeuren met een kam of borstel en het is van belang om hierbij van onder naar boven te werken. Zo is het haar goed te ontwarren zonder dat er veel kracht gezet hoeft te worden. Dit voorkomt het breken van het haar tijdens het borstelen.

Wassen van het haar is ook mogelijk maar het is wel belangrijk om hier speciale shampoo voor te gebruiken, er mag beslist geen gewone shampoo voor gebruikt worden. Na het wassen is het goed om het haar uit te spoelen onder lauw water.

Na het wassen kan het haar verder verzorgd worden met speciale balsem. Dit zorgt ervoor dat de synthetische vezels weer zacht worden en het haar niet zo snel stug wordt of stug aanvoelt. Verder kan er nog conditioner gebruikt worden om te voorkomen dat de vezels uitdrogen.

Kiest u voor een synthetisch haarwerk, dan is het goed om reguliere haarspray te vermijden. Er zijn haarsprays speciaal voor synthetisch haar, onze specialisten kunnen u hierin adviseren. Een föhn, krul- of stijltang is alleen maar op specifieke synthetische vezels te gebruiken. Sommige vezels kunnen beschadigd raken als deze met teveel warmte in aanraking komen. Onze specialisten kunnen een haarstuk van synthetisch haar wel stylen met een bepaalde temperatuur, de afstelling hierbij is erg belangrijk dus het is af te raden om zelf te gaan experimenteren. Lees meer over het onderhoud van een synthetische pruik.

synthetisch-haar

Speciale wensen

Wanneer u speciale wensen heeft voor een haarwerk en u kunt dit niet terugvinden in een confectie haarwerk dan bieden we bij Hairmasters de mogelijkheid om een haarwerk op maat te laten maken. Hierbij wordt alles volledig op maat aangepast aan uw wensen. Hier is dus ontzettend veel mogelijk, zoals een specifieke kleurencombinatie of een lengte die u niet kunt vinden in confectie. Welke wensen u ook heeft, het is allemaal goed met ons te bespreken.

Laat u adviseren door de specialisten van Hairmasters. Wanneer u op zoek bent naar een haarwerk maar nog niet precies weet of u moet kiezen voor echt of synthetisch haar, dan is het goed om u te laten adviseren door één van onze experts. Zij kunnen u onder andere confectie haarwerken laten zien zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij met u meedenken over maatwerk haarstukjes, pruiken of toupets. Hetzij van echt haar of van synthetisch haar.

Neem vrijblijvend contact op met Hairmasters

Wilt u weten wat Hairmasters voor u kan betekenen als het gaat om synthetische haar? Neem dan contact met ons op zodat we samen de verschillende mogelijkheden kunnen bespreken. U kunt langskomen op één van onze vestigingen, ons online contactformulier invullen of bellen naar 0546 – 65 69 28. Onze haarspecialisten staan u graag te woord en geven u uitgebreid advies over de mogelijkheden. U kunt ons ook bereiken door te mailen naar info@hairmasters.nl.

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: