info@hairmasters.nl Bellen Whatsapp

Onderhoud

Onderhoud van uw pruik

Wanneer u een pruik aanschaft wil u natuurlijk dat het haarwerk zo lang mogelijk mooi blijft. Het juiste onderhoud is dan ook erg belangrijk. Zowel bij synthetische haarwerken als bij pruiken van echt haar is het belangrijk dat u de juiste producten en methoden gebruikt. Maar hoe kunt u nu het beste uw haarwerk / pruik onderhouden? 

Eigenlijk is het onderhoud van pruiken vergelijkbaar met dat van eigen haar. Luchtvervuiling, stof, huidvet en transpiratie hebben namelijk effect op het haarwerk. 

Ervan uitgaande dat u de pruik dagelijks draagt kunt u het best twee pruiken afwisselen. Zo zorgt u ervoor dat de pruik zo lang mogelijk mooi blijft. Daarnaast is de juiste behandeling van belang. Er zit verschil tussen het onderhoud van echt haar en het onderhoud van synthetische pruiken. Synthetische pruiken kunnen bijvoorbeeld niet tegen hitte omdat hitte de vezel van de pruik beschadigt. 

Twijfelt u over de juiste behandeling voor uw pruik of haarwerk dan kunt u altijd contact opnemen.

Onderhoud voor pruiken van echt haar:

  • U kunt de pruik het best één keer per twee weken wassen met pruikenshampoo. Dit kunt u doen door een badje te maken met twee pompjes pruikenshampoo.
  • Vervolgens kunt u kiezen voor een conditioner of pruiken balsem.
  • Door middel van een pruiken standaard kunt u de pruik laten drogen of föhnen. Kiest u ervoor om de pruik met hitte te behandelen, maak dan gebruik van een hitte bestendige spray.

Onderhoud van synthetische pruiken:

  • Maak een badje met pruikenshampoo en dompel het haarwerk hierin. 
  • Herhaal dit proces nog een keer.
  • Maak wederom een badje en gebruik nu conditioner voor de pruik.
  • Spoel het haar uit en laat het drogen zonder hitte.

Tips voor behoud van de pruik

Naast het juiste onderhoud van uw pruik zijn er nog andere tips die u kunt gebruiken om uw pruik zo lang mogelijk mooi te houden. 

  • Zonlicht bijvoorbeeld kan er voor zorgen dat de kleur verandert. 
  • Zet uw haarwerk af als u gaat slapen zodat het haarwerk niet beschadigt.
  • Vermijd zo veel mogelijk contact met zout, chloor of heet water.

Hairmasters voor professioneel onderhoud van uw pruik

Bij pruiken van echt haar en pruiken van synthetisch haar is het van belang dat u gebruik maakt van de juiste producten. Hairmasters adviseert om eens in de vier tot zes weken terug te komen om het haarwerk, de pruik of het toupet bij te werken en indien nodig te knippen.

Afhankelijk van uw haarwerk, synthetisch of echt haar, zijn er verschillende onderhoudsproducten, zoals shampoo en conditioner.

Bij aanschaf van uw haarwerk geven wij u een uitgebreid onderhoudsadvies. Heeft u tussentijds hier vragen over dan kunt u ons altijd benaderen.

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: