info@hairmasters.nl Bellen Whatsapp

Informatie Zorgverzekering 2024

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor de aanschaf van een haarwerk met een medische verklaring*. De basisvergoeding voor het jaar 2024 bedraagt € 465,-.

Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u mogelijk een hogere vergoeding krijgen. Deze informatie staat in uw polisvoorwaarden of u kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar of bij Hairmasters. Zorg ervoor dat u de polisvoorwaarden van uw verzekering goed doorleest, omdat deze elk jaar kunnen veranderen. Controleer nauwkeurig of deze wijzigingen gevolgen hebben voor de vergoeding van uw haarwerk.

Gecontracteerde zorgaanbieder

Hairmasters is een gecontracteerde zorgaanbieder voor álle zorgverzekeraars. Als gecontracteerde leverancier bieden wij u meer voordelen: u krijgt het volledige vergoedingsbedrag uitgekeerd en u hoeft geen toestemming voor levering aan te vragen bij uw verzekering. U kunt zich met de verklaring van uw arts tot ons wenden. Dit neemt een zorg voor u weg. Het is echter altijd noodzakelijk om een medische indicatie*, oftewel een verklaring van uw arts, te hebben voor het declareren bij de zorgverzekering. Bij aflevering van het haarwerk dient u deze verklaring in te leveren bij de leverancier. Als u naar een haarwerker gaat die geen contract heeft, kan de vergoeding uit de basisverzekering of de aanvullende verzekering lager zijn of zelfs helemaal niet worden vergoed. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden van uw verzekeraar goed te lezen.

Als u aanvullend verzekerd bent, kunnen wij de declaratie ook voor u indienen. Dit is echter niet mogelijk bij alle verzekeraars. Als dat het geval is, dient u de vergoeding uit uw aanvulling zelf te declareren. Wij kunnen u hierover informeren of u kunt contact opnemen met uw verzekering voor meer informatie.

De vergoeding voor haarwerk voor mannen

Als man is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de vergoeding van haarwerken bij uw zorgverzekeraar. Het is namelijk zo dat zorgverzekeraars haarwerken voor mannen met mannelijke kaalheid (alopecia androgentica) niet meer vergoeden. Een diagnose van de arts met alleen “mannelijke kaalheid” of “alopecia androgenetica” is niet voldoende voor vergoeding. Er moet meer aan de hand zijn, zoals bijvoorbeeld een haarziekte zoals alopecia areata, -totalis of een verminkte hoofdhuid. Psychische klachten worden door de meeste verzekeraars als diagnose afgewezen en zodoende niet vergoed. Overleg deze situatie met uw arts, want dit moet duidelijk worden vermeld op de medische indicatie. Belangrijk: zonder deze verklaring van de arts kan de vergoeding niet bij de zorgverzekeraar worden aangevraagd.

Bij zorgverzekeraar Menzis is vergoeding met alleen de indicatie alopecia androgenetica slechts mogelijk als er al een verstrekking heeft plaatsgevonden vóór 2010.

Overzicht van vergoedingen

Op verschillende websites kunt u een overzicht vinden van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Bekijk het vergoedingenoverzicht van Independer hier.

Bekijk het vergoedingenoverzicht van Zorgwijzer hier.

(Hairmasters is niet verantwoordelijk voor de juistheid van deze informatie, u dient zelf deze informatie op juistheid te controleren)

Mutsjes

Mutsjes kunnen vergoed worden bij chemotherapie en/of alopecia. Als u een aanvullende verzekering heeft, kunt u bij enkele zorgverzekeraars een vergoeding aanvragen voor een muts of pet, zowel voor dames als heren. Let op: de hoogte van de vergoeding en de voorwaarden verschillen per verzekering. Sommige zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor een mutsje naast de vergoeding voor een pruik. Bij andere verzekeraars kunt u de kosten declareren vanuit uw aanvullende verzekering.

 

  • Medische verklaring = Een medische verklaring is een formulier van uw huisarts of specialist waarop de medische oorzaak van uw haarverlies wordt vermeld, zoals alopecia areata, alopecia androgenetica, alopecia totalis, chemotherapie of een andere medische oorzaak. Het is belangrijk dat de naam van de arts, de handtekening en de datum vermeld staan op de verklaring. Vermeldingen zoals ‘haarverlies’ of ‘vervanging laatste verstrekking’ zijn niet voldoende.

Wij werken o.a. samen met: