Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica is een van de meest voorkomende vormen van haaruitval bij volwassenen. Het gaat hier ook wel om het mannelijke type haaruitval en de schatting is dat 70% van de Nederlandse mannen op een gegeven moment in het leven hiermee te maken krijgt. Er zijn gevallen bekend waarbij de haaruitval al in de puberteit van start gaat. Er zijn bij alopecia androgenetica verschillende patronen mogelijk en erfelijkheid speelt een ontzettend belangrijke rol. Er zijn gevallen bekend waarbij vrouwen last krijgen van alopecia androgenetica en hier is ook erfelijkheid een belangrijke rol.

Neem contact op!

Ontstaan van alopecia androgenetica

Eigenlijk is kaalheid bij mannen een normaal verschijnsel. Wanneer dit zich uit is erfelijk bepaald. Bij de ene man begint het al op heel jonge leeftijd en gaat het heel snel. Bij anderen begint het op latere leeftijd en verloopt het proces heel langzaam. Om de ziekte beter te kunnen begrijpen moeten we de groei van de haren toelichten. Alle haren op het hoofd groeien gelijktijdig en haren hebben maar een beperkte tijd dat ze kunnen groeien. Er zijn drie fasen van haargroei. De anagene fase, de groeifase van het haar en ongeveer 66 tot 96 procent van de haren bevinden zich in deze fase. De haren zijn in deze fase dik, sterk en goed van kleur. Hierna gaat de haar door naar de katagene fase, de fase waarin de groei van het haar is gestopt. De haar zit dan nog wel vast in de hoofdhuid maar het haarzakje begint te verschrompelen. Het haar wordt dunner en is minder goed van kleur. Ongeveer tussen de 0 en 6 procent van de haren op het hoofd zitten in deze fase.

De derde fase is de telogene fase, in deze fase valt het haar uit. Als een haar in deze fase zit, dan ontstaat er wel direct in hetzelfde haarzakje een nieuwe haar met een nieuwe cyclus. Tussen de 2 en 18 procent van de haren op het hoofd zit in deze fase. Bij alopecia androgenetica is er een gevoeligheid van de haren voor het mannelijke hormoon DHT. Het hormoon heeft de gevolgen dat de groeifase korter wordt, en een relatieve toename in het aantal haren dat in de uitval fase zit. Uiteindelijk zullen de haarwortels verschrompelen en hierna is nieuwe haargroei niet meer mogelijk.

Neem contact op

Heeft u last van erfelijke kaalheid of alopecia androgenetica en wilt u graag een afspraken maken om te zien welke mogelijkheden er zijn om dit te camoufleren, bijvoorbeeld met een pruik of toupet? Kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een advies op maat en laat uw situatie verder beoordelen! Ook kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0546 – 65 69 28 of een e-mail te sturen naar info@hairmasters.nl.

De vestigingen van Hairmasters zijn verspreid door heel Nederland. Via ons handige overzicht vindt u eenvoudig een vestiging bij u in de buurt! Hairmasters is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 14.00 uur. Tot snel!

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: