info@hairmasters.nl Bellen Whatsapp

Haaruitval bij mannen

Ruim 70% van de Nederlandse mannen heeft last van een vorm van haaruitval. U bent dus zeker niet de enige! Er zijn verschillende redenen waarom mannen last kunnen hebben van haaruitval. Sommige oorzaken zijn genetisch bepaald of zijn het gevolg van medicijnen of een ziekte. Andere oorzaken zijn juist afkomstig door stressvolle situaties of een slecht voedingspatroon. Deze laatste oorzaken kunnen tegengegaan worden met aanpassingen in uw levensstijl. Voor haaruitval bij genetische oorzaken of ziektes, zijn permanente oplossingen aan te raden. Bij een permanente oplossing tegen haaruitval bij mannen kunt u denken aan een haarstuk, toupet of pruik. Hairmasters helpt u graag verder bij het vinden van de juiste oplossing voor u. Met meer dan 55 jaar ervaring kunnen onze haarspecialisten u als geen ander adviseren over de mogelijke oplossingen. Wilt u direct meer weten? Neem contact met ons op door te bellen naar 0546 – 65 69 28.

Neem contact op!

Oorzaken van haaruitval bij mannen

Zoals reeds benoemd zijn er diverse oorzaken voor haarverlies bij mannen. Gemiddeld verliest een man circa honderd haren per dag. Hier merkt u niets van aangezien er dagelijks nieuwe haren bijgroeien—het verschil is niet zichtbaar. Indien er meer haren verloren worden dan dat erbij groeien, kan er sprake zijn van haaruitval. Wanneer de genetische factor een rol speelt bij uw haarverlies, is er sprake van “alopecia adrogenetica”. Bij deze vorm van haarverlies zal uw haardos gedurende jaren minder volume bevatten. Bij plotselinge haaruitval kan is er sprake van “alopecia areata”. Indien uw haardos plotseling dunner wordt, is er sprake van diffuse haaruitval. 

Bij deze laatste vorm van haaruitval bij mannen kan één van de volgende oorzaken een rol spelen: stress, medicijnen, koorts, ijzertekort, te laag gewicht, een operatie of ziekte. Sommige oorzaken kunnen bestreden worden door een aanpassing in uw levensstijl. Indien u last heeft van haaruitval als gevolg van uw medicijnen of ziekte, raden wij u aan om contact op te nemen met uw huisarts. 

Haaruitval bij mannen tegengaan

Er zijn verschillende tips die u kunnen helpen bij het tegengaan van haarverlies bij mannen. Het vermijden van stressvolle situaties is hier één van. Stress heeft namelijk een negatieve invloed op uw haarzakjes. Indien uw lichaam veel stresshormonen produceert, kunnen uw haarzakjes gaan ontsteken waardoor haarverlies ontstaat. Ook speelt uw voedingspatroon een belangrijke rol bij het tegengaan van haaruitval. Het is van belang dat uw lichaam voldoende voedingsstoffen en mineralen, zoals ijzer, binnenkrijgt. Een ijzerrijk dieet zal voorkomen dat uw haar uitvalt. Eet hierom voldoende vis, vlees, volkorenproducten en noten om uw ijzergehalte op peil te houden. Tenslotte raden wij u aan om apparaten die veel warmte afgeven te vermijden. Denkt u hierbij aan een föhn, krul- en/of stijltang. De hitte kan uw haren aantasten waardoor deze ‘breken’. In veel gevallen groeien deze haren niet terug waardoor de kans op haarverlies aanzienlijk toeneemt.

Permanente oplossingen voor haaruitval bij mannen

Indien u last heeft van haaruitval door genetische factoren, een ziekte of medicijnen, zijn de bovenstaande oplossingen helaas niet op u van toepassing. U heeft zeer waarschijnlijk meer baat bij een permanente oplossing in de vorm van een pruik, toupet of haarstuk. Hairmasters helpt u graag verder bij het creëren van een haarwerk wat goed bij u past. Bij Hairmasters helpen onze haarspecialisten u bij het vinden van het juiste model en pasvorm. Niemand in uw omgeving zal in de gaten hebben dat u een haarwerk draagt!

In het assortiment van Hairmasters vindt u diverse haarstukjes voor mannen, pruiken en toupets voor mannen. Bij ons vindt u een ruime variatie in kleuren, modellen en haartypes. U kunt tevens kiezen voor een haarstuk van synthetisch haar of 100% menselijk haar. Vindt u in ons assortiment het perfecte haarstuk? Dan kiest u voor een confectie (kant-en-klaar) model. Vindt u helaas niet exact wat u zoekt? Dat is geen enkel probleem! Bij Hairmasters maken wij immers ook haarwerken op maat. Samen met onze haarspecialisten bepaalt u hoe het haarwerk eruit moet zien. Bovendien wordt dit haarwerk volledig op de pasvorm van uw hoofd afgestemd, waardoor het draagcomfort optimaal is!

Neem vrijblijvend contact op met Hairmasters

Wilt u meer weten over de oplossingen van Hairmasters voor haarverlies? Of wilt u samen met één van onze haarspecialisten kijken naar de best mogelijke oplossingen? Neem dan contact met ons op of plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Bel simpelweg naar 0546 – 65 69 28 of vul ons online contactformulier in.

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: