Haarverlies bij mannen

Geschat wordt dat ongeveer 70% van de mannen last krijgen van haaruitval. Deze haaruitval kan al in de pubertijd optreden. De meest bekende oorzaak van kaalheid is alopecia androgenetica. Maar ook erfelijkheid kan een rol spelen bij haarverlies. Haarverlies kan ook optreden als gevolg van een medische behandeling, zoals bij kanker.

Kaal worden is geen ziekte. Het is normaal bij het ouder worden. Hoe ouder u wordt, hoe groter de kans is dat u kaal wordt. Haarverlies kan al beginnen vóór het twintigste levensjaar.

Maakt u zich zorgen? Bespreek met uw eigen huisarts wat de oorzaak van uw haarverlies kan zijn.

Oplossingen

Hairmasters is gespecialiseerd in oplossingen, zodat kaalheid of dun haar geen probleem meer is. Een oplossing kan zijn een pruik, haarstukje of toupet. Onze haarwerkspecialisten overleggen met u welke mogelijkheden er zijn en wat voor u het beste is. U moet zich er prettig bij voelen. Het is uw haar, uw keuze.

Zichtbaar

Haarverlies treedt als eerste op in de voorste haargrens, bij de slapen en op de kruin. Het haar bij de oren en onderkant van het hoofd blijft vaak het langste bestaan. Maar op den duur kan de hele schedel kaal worden. De kale plekken worden groter en gaan niet meer weg.

Kaal worden verloopt vaak volgens een bepaald patroon:

  • De voorkant van uw hoofd wordt steeds kaler
  • Er komen kale plekken aan de zijkanten van uw hoofd (diepere ‘inhammen’)
  • Ook de kruin wordt kaal
  • De kale delen worden steeds groter en kunnen uiteindelijk samenvloeien
  • Er blijft altijd een krans van haar op het achterhoofd over.

bron: www.thuisarts.nl

 

Wij werken o.a. samen met: