Menselijk grijs haar of synthetisch grijs haar

Waar komt nu eigenlijk mensenhaar vandaan voor pruiken?

Je bent op zoek naar een nieuwe pruik en is je keuze gevallen op een pruik voor menselijk haar. Deze pruiken geven je een langere levensduur, natuurlijke uitstraling en het heeft meer stylingopties zodat dit alles veel weg heeft op je je eigen haar. 

Een vraag die je je misschien hebt is: waar komt nu eigenlijk het mensenhaar vandaan voor pruiken?”. Het is een veel voorkomende vraag die de meeste mensen zich afvragen bij de aanschaf voor hun eerste pruik van menselijk haar.

Hairmasters probeert hieronder uit te leggen hoe het mensenhaar verzameld wordt en waarom maagdelijk mensenhaar de duurste optie is bij de aanschaf van een nieuwe pruik. 

Voorbeelden van menselijk grijs haar

Waar menselijk haar vandaan komt voor haarwerken

Het meeste mensenhaar dat je op de markt vindt, is afkomstig van drie bronnen: haar gekocht van handelaars van menselijk haar uit hindoetempels; of van mensen die hun haar vrijwillig voor geld verkopen, vooral in ontwikkelingslanden; of een andere bron is haarafval verzameld in kapsalons.

1. Religieuze ceremonies in hindoetempels

India is een van de meest voorkomende bronnen van menselijk haar voor pruiken. (haarwerken gemaakt van Indiaas haar). Het vele menselijk haar komt meestal uit hindoetempels en de religieuze ceremonies die daar plaatsvinden.

Hindoes scheren hun hoofden voor geluk tijdens deze religieuze ceremonies. Door het scheren van het haar geloven Hindoes dat de trots en arrogantie weggenomen wordt en hierdoor gelooft men dat zij dan dichter bij God komen. Ook schenken ze hun haar aan God en ze geloven dat God hen hierdoor helpt hun wens te vervullen.

Deze religieuze ceremonies zijn een populaire bron voor maagdelijk menselijk haar dat als het meest waardevol wordt beschouwd vanwege de kwaliteit en 100% onbewerkt is. Het haar dat tijdens deze ceremonies wordt verzameld, wordt vervolgens verkocht op veilingen voor handelaars en fabrikanten om te kopen.

Indiaas haar is een van de meest gewilde haren die gebruikt wordt in de pruiken omdat het een qua uiterlijk erg veel lijkt op Europees haar. De structuur is iets dikker dan Europees haar.

2. Haar speciaal gekweekt voor de verkoop

In veel ontwikkelingslanden verkopen vrouwen vaak hun haar om extra geld te verdienen. Ook in Brazilië en Cambodja worden ook opzettelijk haar gekweekt voor de verkoop. Dit sterke en gezonde haar wordt vervolgens afgeknipt in de salons en verkocht om pruiken van zeer mooie kwaliteit menselijk haar te produceren. 

China is een van de meest populaire landen voor het kweken van haar om te verkopen aan handelaars en fabrikanten. Het land de marktleider in de fabricage van pruiken en gebruikt menselijk haar afkomstig uit zowel China als India in hun pruiken.

3. Haar ‘afval’ van kapsalons

Een andere veel voorkomende bron van mensenhaar is het afgeknipte haar dat in kapsalons is. Dit haar wordt verzameld van de vloer van kapsalons en wordt vervolgens verkocht. We noemen dit ook wel ‘standaard haar’ en kan ook afkomstig zijn van kammen en haarballen. Hierdoor is er geen controle waar het haar nu precies vandaan komt en is het moeilijk om te bepalen of het maagdelijk of behandeld haar is.

Waarom is maagdelijk mensenhaar duurder

Niet elk mensenhaar is hetzelfde. Iedereen weet dat je meer betaalt voor mensenhaar dan voor synthetisch haar. En toch zijn er verschillende soorten mensenhaar beschikbaar. Het beste type staat bekend als ‘maagdelijk mensenhaar’ en is ook gelijk het duurste haar. Het wordt ook wel “virgin hair” genoemd en de schubben laag is nog intact.
Maagdelijk menselijk haar is haar dat onbehandeld is. Dus het haar is nooit geverfd of gepermanent. Het heeft geen chemische actie ondergaan. Het haar bevat dus geen kleurstoffen en chemicaliën. Dus de haarschubben zijn niet beschadigd. Dit gezonde haar heeft meestal geen gespleten haarpunten.
Maagdelijk mensenhaar is de hoogste kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is, waardoor u de meest natuurlijke uitziende pruik krijgt. Dit type haar bevat haarschubben die allemaal in de juiste richting gaan zoals ook ons eigen haar is.

Het voordeel van maagdelijk mensenhaar is dat je het net zo kunt stylen als je eigen haar, inclusief de keuze om je haar te verven of te behandelen. Je hebt veel meer mogelijkheden dan als je kiest voor synthetisch haar. Als u kiest voor een pruik voor dagelijkse styling, is maagdelijk mensenhaar de juiste keuze voor u.
Vaak denken mensen dat maagdelijk en Remy menselijk haar altijd hetzelfde zijn. Maar dat is niet altijd zo. Remy haar is natuurlijk haar waarvan de schubben laag allemaal dezelfde kant op liggen maar is vaak behandeld met kleurstoffen en chemicaliën. Als je de beste kwaliteit haar wilt die beschikbaar is, ga dan op zoek naar het juiste maagdelijke mensenhaar.

Komt mensenhaar voor pruiken uit lijken?

Klanten vragen zich wel eens af of het mensenhaar voor pruiken niet afkomstig zijn van lijken. Deze vorm van inkoop is illegaal en immoreel. Omdat de markt internationaal niet in de wet is vastgelegd, kunnen kleinere fabrieken in staat zijn om toch op deze wijze haar in te kopen.
Bij Hairmasters werken we samen met betrouwbare leveranciers om pruiken voor menselijk haar van topkwaliteit te produceren. Ons menselijk haar is afkomstig van ethische leveranciers.
Als u een pruik wilt kopen die is gemaakt van hoogwaardig 100% menselijk haar, is het altijd het beste om een gecertificeerde haarwerkspecialist te kiezen. Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is dit meestal een teken dat het haar niet 100% menselijk of ethisch verantwoord is.

Wanneer u uw pruiken voor menselijk haar van Hairmasters koopt, bent u verzekerd van een natuurlijke look bereikt met ethisch en van een hoogwaardige kwaliteit.

Voorbeelden van synthetisch grijs haar

Soorten grijs haar menselijk grijs haar synthetisch grijs haar

 

Interesse in een grijs haarwerk?

Het bovenstaande vat de belangrijkste verschillen tussen menselijk grijs haar en synthetisch grijs haar samen, evenals hoe de verschillen van belang zijn voor de aankoopbeslissingen van haarsysteemdragers.

Als een toonaangevende leverancier van haarsystemen voor mannen en vrouwen met meer dan 55 jaar ervaring op dit gebied, is Hairmasters de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan hoogwaardige haarsysteemproducten vervaardigd met zowel menselijk grijs haar als synthetisch grijs haar. 

Voor vragen over haarsystemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door een e-mail te sturen naar info@hairmasters.nl of te bellen naar 0546 – 65 69 28 en we zullen meer dan blij zijn om u te helpen!

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: