Menselijk grijs haar of synthetisch grijs haar

Welke haarsoort kies je?

Bij het kopen van haarsystemen moet het eerste waar de meeste mensen altijd op beoordelen, zijn of het er natuurlijk genoeg uitziet om volledig niet detecteerbaar te zijn, vooral bij openbare gelegenheden. Zoals velen van ons weten, zijn de belangrijkste eigenschappen van het natuurlijkheidsniveau van de haarsystemen van mannen ongetwijfeld het basisontwerp en het haartype. Afgezien van deze twee, is een andere factor die grote verschillen kan maken in hoe realistisch de haarsystemen van de gebruikers eruit zien, eigenlijk de hoeveelheid grijs haar gemengd in de haarsystemen, grotendeels afhankelijk van hun leeftijdscategorie en eigen grijs haarvolume.

Voorbeelden van menselijk grijs haar

Soorten grijs haar

Op de markt voor haarsystemen zijn er meestal twee soorten grijs haar beschikbaar: menselijk grijs haar en synthetisch grijs haar. Beide worden veel gebruikt voor de productie van haarsysteemproducten.

Vergelijking tussen menselijk grijs en synthetisch grijs

Wanneer u deze twee soorten haar vergelijkt, zult u weinig verschil zien in hoe ze eruit zien wanneer ze in een haarsysteem worden gemengd. Als je goed kijkt, kom je er misschien achter dat synthetisch grijs haar er iets glanzender uitziet dan menselijk grijs haar, wat daarom niet zo realistisch is. Dus voor dragers van haarsystemen die veel belang hechten aan het natuurlijkheidsaspect, zijn haarsystemen met menselijk grijs haar misschien betere opties.

Aan de andere kant heeft menselijk grijs haar bewezen te zegevieren over synthetisch grijs haar in termen van weerstand tegen schade. Zoals velen van ons misschien niet weten, kunnen wrijvingen tegen dingen als een kussen en een helm ertoe leiden dat het synthetische grijze haar verslechtert en resulteert in een kroesachtig uiterlijk naarmate de tijd verstrijkt. Dus als de gebruikers van het haarsysteem een relatief lange levensduur van hun haarsystemen verwachten, dan zou menselijk grijs haar moeten zijn waar ze aan moeten denken. Dit is vooral belangrijk om in gedachten te houden als de dragers de neiging hebben om het haar van hun haarsystemen te permanenten of recht te trekken. Dit komt omdat menselijk grijs haar en synthetisch grijs haar aanzienlijk verschillen in hoe kwetsbaar ze zijn voor hitte. 

Zelfs als menselijk grijs haar wordt gezien als een natuurlijker ogende en langdurige haaroptie, heeft synthetisch grijs haar ook zijn voordelen. Als een zeer fijn plastic filament dat voornamelijk is gemaakt van modacrylvezels, vereist synthetisch grijs haar weinig onderhoud. In tegenstelling tot menselijk haar heeft synthetisch haar nauwelijks stylingwerk nodig na het wassen, wat betekent dat de dragers ze gewoon kunnen uitschudden en er prachtig uitzien. Voor een ander is synthetisch grijs haar minder gevoelig voor kleurverandering en oxidatie in vergelijking met menselijk haar, dus de kleur zal langer meegaan omdat het beter bestand is tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Synthetisch haar staat bekend als een ideale optie als je grijs haar hebt gemengd met je natuurlijke haarkleur, omdat het de haarverf niet absorbeert als je haarsysteem gekleurd is. Ten slotte zijn synthetische grijshaarsystemen een meer betaalbare optie in vergelijking met die menselijke grijze haarsystemen vanwege lagere kosten. En dit wordt gewaardeerd door een groot aantal gebruikers wereldwijd.

Voorbeelden van synthetisch grijs haar

Soorten grijs haar menselijk grijs haar synthetisch grijs haar

 

Samenvatting

Het bovenstaande vat de belangrijkste verschillen tussen menselijk grijs haar en synthetisch grijs haar samen, evenals hoe de verschillen van belang zijn voor de aankoopbeslissingen van haarsysteemdragers.

Als een toonaangevende leverancier van haarsystemen voor mannen met meer dan 50 jaar ervaring op dit gebied, is Hairmasters de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan hoogwaardige haarsysteemproducten vervaardigd met zowel menselijk grijs haar als synthetisch grijs haar. 

Voor vragen over haarsystemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door een e-mail te sturen naar info@hairmasters.nl of te bellen naar 0546 – 65 69 28 en we zullen meer dan blij zijn om u te helpen!

Neem contact op!

Wij werken o.a. samen met: