info@hairmasters.nl Bellen Whatsapp

Primeur bij Hairmasters, de Qups van Proudbreast

Haar

Geschreven door Hairmasters in Hairmasters.

Primeur bij Hairmasters, de Qups van Proudbreast

Bij Hairmasters kunnen belangstellenden kennis komen maken met een nieuw en innovatief product, de Qups van ProudBreast. De Qups zijn een alternatief voor vrouwen met (g)één borst die een uitwendige prothese dragen.

Voor vrouwen die de Qups willen zien en voelen, liggen ze inmiddels in de winkels in Almelo en Den Haag.

Voor eigenaar Marco Finkers is de komst van de Qup naar zijn zaak een logische stap. Hij ziet het als een meerwaarde voor vrouwen om zich weer mooi te kunnen voelen en daardoor meer van het leven te kunnen genieten, dankzij producten als de Qups. Met zijn winkels in maatwerk haarwerken op alle niveaus (in Almelo, Hengelo, Doetinchem, Woerden en Den Haag), voorziet hij met zijn team ook in deze behoefte. “Want een ziekte als borstkanker laat vaak nog meer sporen na, dan alleen het verlies van een borst. Ook haar speelt een belangrijke rol om je weer goed te voelen”, aldus Finkers. “De Qups zie ik dan ook als een mooie aanvulling op deze missie.”

De Qups van het jonge Deventerse bedrijf ProudBreast is een alternatief voor de, tot nu toe markt dominerende externe siliconenprothese. De Qups zijn ontwikkeld door ex- borstkankerpatiente Suzanne Kemps, die samen met Clary Scheres een idee heeft uitontwikkeld tot een volwassen product dat nu de markt op gaat. In samenwerking met Saxion Hogeschool, Roessingh Revalidatiecentrum en het Deventer Ziekenhuis deden Kemps en Scheres vooraf onderzoek. De Qups zijn ontworpen vanuit een modieus in plaats vanuit een medisch oogpunt. Het is een soort beha-vulling geworden die voldoet aan alle behoeften van de vrouw zonder borst(en). Ze zijn gemaakt van een speciaal vormvast schuim met open structuur. Ze zijn zacht, niet zweterig, licht in gewicht en je kunt er zelfs mee zwemmen. Met slechts een paar eenvoudige steekjes is de Qup vast te zetten in een (gewone) beha of bikini en behoort het dragen van reguliere lingerie weer tot de mogelijkheden. Door het vastzetten blijft de Qup altijd mooi op zijn plek zitten. Bovendien kun je de beha inclusief Qup in de wasmachine stoppen. De Qups zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

De innovatie van Kemps en Scheres viel goed in de smaak: de twee dames wonnen een half jaar geleden de ASN Bank Wereldprijs om het product verder te ontwikkelen. Daarnaast kreeg de Qup een vermelding in de Hulpwijzer Borstkankervereniging Nederland.

Deze doorontwikkeling is succesvol gebleken en vanaf 1 juli 2019 zijn de Qups online te koop. ProudBreast wil echter dat de Qups ook te zien en te voelen zijn op diverse plekken in het land. In Hairmasters directeur Marco Finkers vonden zij een enthousiaste bondgenoot van het eerste uur, die dan ook trots is ProudBreast zijn Hairmasters als paspunt heeft uitgekozen.

Deel dit artikel

Terug naar overzicht

Reageren op dit artikel

Haar

Wij werken o.a. samen met: